2 Νοε 2014

Postcard from Egypt - part 2

Marsa Matrouh, Αίγυπτος, Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014.
Είναι χαράματα και σε λίγο ξεκινώ την διαδρομή μου. Πρέπει να ξεκινώ πολύ νωρίς γιατί οι μέρες είναι πιο μικρές τώρα και χρειάζομαι το φως.
Βρίσκομαι  στην Marsa Matrouh  στην Μεσογειακή ακτή της Αιγύπτου, που είναι η τελευταία πόλη της ακτής πριν τα σύνορα με την Λιβύη,  γνωστή από τις μάχες στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο αλλά και με φυσικές καλλονές όπως η πανέμορφη παραλία με την λευκή αμμουδιά.

Ξεκινώντας από Κάιρο την περασμένη Τρίτη, φτάσαμε μαζί με τον συν ποδηλάτη Τάσο στην Αλεξάνδρεια, αλλά εκεί αυτός αποφάσισε να αλλάξει την διαδρομή του και επέστρεψε στο Κάιρο.
Έτσι λοιπόν εγώ συνέχισα μόνος την προ-αποφασισμένη διαδρομή, που όπως φαινόταν από την αρχή, έχει κάποιες δυσκολίες, αλλά τα δύσκολα είναι και η πρόκληση.
Οπότε και συνέχισα (όπως ήταν προγραμματισμένο) δυτικά από Αλεξάνδρεια ποδηλατώντας την Μεσογειακή ακτογραμμή μέχρι το άκρο της Αιγύπτου προς την Λιβύη που είναι η Μάρσα Ματρούχ που βρίσκομαι τώρα.
Η συνέχεια της προκαθορισμένης διαδρομής μου και κατεύθυνσή μου σήμερα είναι νότια προς την έρημο, οπότε αφήνω την Μεσόγειο.


---
Για όποιον ενδιαφέρεται, οι διαδρομές που κάνω καταγράφονται με gps και ήδη έχω ανεβάσει τις τελευταίες στο προφίλ μου στο
- ridewithgps http://ridewithgps.com/users/358413
όπως για παράδειγμα η τελευταία: http://ridewithgps.com/trips/3718575
αλλά και στο
- wikiloc http://www.wikiloc.com/wikiloc/user.do?id=8510491 Νοεμβρίου 2014: El Alamein - Marsa Matrouh
1 Νοεμβρίου 2014: El Alamein - Marsa Matrouh με δυνατό άνεμο και σκόνη από την έρημο.
30 Οκτωβρίου 2014: Βροχερό πρωινό στο δρόμο για την Αλεξάνδρεια
31 Οκτωβρίου 2014: Αλεξάνδρεια
31 Οκτωβρίου 2014: Alexandria - El Alamein
1 Νοεμβρίου 2014: Φτάνοντας στην Μάρσα Ματρούχ
1 Νοεμβρίου 2014: Φτάνοντας στην παραλία της Μάρσα Ματρούχ