8 Αυγ 2009

Στον Κιθαιρώνα ποδηλατικώς για QSO contest


Η ιδέα έπεσε Σάββατο ξημερώματα (2 Ιουλίου 2011), στο τέρμα του Freeday, στη Πλατεία Ασωμάτων.

Με κοινό γνώμονα της παρέας το ραδιοερασιτεχνισμό, πάρθηκε η απόφαση για συμμετοχή στο Aegean VHF Contest, για την αμέσως επόμενη μέρα την Κυριακή 3 Ιουλίου 2011, και μετάβαση στον Κιθαιρώνα με ποδήλατα.
Το ζητούμενο ήταν να κατασκευαστεί μια κεραία ελαφριά, ώστε να μπορεί να μεταφερθεί πάνω στο ποδήλατο, μαζί με όλο τον εξοπλισμό.
Πήραμε την απόφαση να φτιαχτεί μια Yagi , με απλά και φτηνά υλικά και ο Μιχάλης (SV4NWP) ανέλαβε την αγορά τους , αμέσως το πρωί του Σαββάτου.
Συναντηθήκαμε στο χώρο του Βασίλη (SW1IYO) το ίδιο απόγευμα, όπου άρχισε η κατασκευή και συναρμολόγηση. Στο τέλος είχαμε μια Yagi η οποία μπορούσε να αλλάξει εύκολα τα radial, έτσι ώστε να μπορεί να δουλέψει και στις δύο μπάντες (VHF – UHF).
Στο βουνό δεν είχαν το χρόνο να έρθουν όλοι. Έτσι δύο απο την παρέα, ξεκινήσαμε έχοντας κοιμηθεί ελάχιστα, χαράματα της Κυριακής, και χρησιμοποιήσαμε τον Προαστιακό από την Αθήνα μέχρι το σταθμό της Μαγούλας.
Και από εκεί άρχισε η εντυπωσιακή ανάβαση: Αγ. Σωτήρα, Οινόη, Βίλλια, και τέλος Κιθαιρώνας.
Στο βουνό αντιμετωπίσαμε δυνατό άνεμο θερμοκρασίας περίπου 15C.
Καταφέραμε βέβαια να συναρμολογήσουμε την κεραία, και είχαμε επιτυχημένες επαφές, με πιο μακρυνή αυτή από Τουρκία, με τον TA1ED στους 144,299MHz. Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε ήταν το YAESU FT-817ND με ισχύ 5watt, διαμόρφωση SSB.
Η παρέα:
SV4NWP, SW1IYO, SW1LIV, SW1IUQ.