21 Αυγ 2009

2η και 3η ποδηλατο-διαδρομή στην Αλβανία

Αυτό είναι το δεύτερο σε σειρά ποστ που κάνω κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Οι περιγραφές είναι όσο μου επιτρέπει ο χρόνος που έχω, και όταν γυρίσω σκέφτομαι να ασχοληθώ με τις διαδρομές πιο αναλυτικά.

3η μέρα: Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009
Αργυρόκαστρο (Gjirokaster) - Τεπελένι (Tepelene) - Balls - Fier

Απόσταση : 128 Km

Φωτογραφίες:
Ο ποταμός στο Τεπελένι και η γέφυρα για τους πεζούς. Η περιοχή διαθέτει πηγές νερού, και παράγει εμφιαλωμένο νερό με το όνομα της πόλης.Στη διαδρομή Τεπελένι (Tepelene) - Balls, εκτός από τις ανηφόρες, ο δρόμος είναι στενός και το οδόστρωμα σπασμένο όπως στη φωτογραφία και αυτό με ανάγκασε να πηγαίνω πολύ αργά. Υπ' όψιν ότι αυτός είναι ο κεντρικός οδικός άξονας που ενώνει Τίρανα με Ελλάδα και περνούν φορτηγά και λεωφορεία και αυτό είναι επικίνδυνο για το ποδήλατο και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Το ότι είναι επικίνδυνη μια διαδρομή, δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν είναι όμορφη.Σκάκι στο δρόμο στο κέντρο του Fier, μεγάλη πόλη με αρκετά bar, "φρουτάκια" και μαγαζιά live στοιχήματος.


---------------------------------------


4η μέρα: Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009
Fier - Lushnje - Progozhine - Elbasan - Librazhd

Απόσταση : 120 Km
Η διαδρομή μέχρι Progozhine είναι ευθεία με μεγάλο δρόμο και αρκετό χώρο δεξιά για το ποδήλατο. Μετά αρχίζουν κάποιες ανηφόρες που εντείνονται πριν το Librazhd. Στο Elbasan η ζέστη χτύπησε κόκκινο.
Φωτογραφίες:
Φεύγοντας από Fier στην εθνική οδό:


Motel στην εθνική οδό


Στο Elbasan δεν μπήκα κέντρο, οι φωτογραφίες είναι ποδηλατώντας και περνώντας περιφερειακά.
Μετά το Elbasan που είναι περιοχή με βαριά βιομηχανία, η διαδρομή αλλάζει και γίνεται καταπράσινη. Βουνά, και ακολουθείς αντίθετα την κοίτη ποταμού, που σε ανεβάζει στο Librazhd.


Το Librazhd (που βρίσκομαι τώρα και σε λίγο θα φύγω, αφού είναι πρωί Παρασκευής) είναι ένα καταπράσινο χωριό στα σύνορα Αλβανίας με Σκόπια.


-Οι φωτογραφίες μεγαλώνουν με αριστερό κλικ πάνω τους-